Ez a leves rém egyszerű, de azt hiszem ebben rejlik a tökéletessége. Mivel a fahéj-szegfűszeg párost kezdtem megunni, így kihagytam belőle és pár csepp mandulakivonattal helyettesítettem. Hihetetlenül finom íze lett!
Hozzávalók (2 személyre)
- 60 dkg málna
- 2 dl víz
- ízlés szerint cukor
- 250 g natúr joghurt (semmi reklám, de én az édesfehéret szeretem..)
- 3 dl tejszín
- pár csepp mandulakivonat
A málnát a vízzel együtt feltettem egy lábasba forrni. Miután teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítettem és átpasszíroztam. A tejszínt elkevertem a joghurttal, majd apránként a kihűlt málnaléhez adtam. Pár csepp mandulakivonatot is tettem bele, majd újraforraltam a cukorral együtt. (Én elég édesszájú vagyok, úgyhogy ha nem csal az emlékezetem 8 evőkanállal tettem bele - de ez tényleg csak ízlés kérdése.)
Izgalmasan hangzik!
VálaszTörlésMicsoda gyönyörűséges fotók!:)
VálaszTörléspfuu, ez a második kép szuper! örülök, hogy végre van egy jó krémleves:)
VálaszTörléschriesi - elég "puritán", de így legalább nincs elnyomva a málna erőteljes íze fűszerekkel. :)
VálaszTörlésIldy, köszönöm! :)
DP, a joghurt miatt vált be. Érzem! :))
Hú, de brutál jól néz ki!...mesés szín!
VálaszTörlésAranyos vagy Csibe, köszönöm! :)
VálaszTörlésHú, csodás! :)
VálaszTörlésKöszi! :) Az íze is az volt.
VálaszTörlésMagyon guszta! Imádom a málnát...:)
VálaszTörlésÉn is.. :) Köszi!
VálaszTörlés